Zit de woningmarkt echt op slot?

Regiogebonden
Men zegt weleens dat de woningmarkt op slot zit. Dat is geheel afhankelijk van de regio waar men woont of wil gaan wonen. Er zijn zelfs regio’s waar men direct een huurhuis kan krijgen of waar er meer dan genoeg en betaalbaar aanbod van koophuizen aanwezig is. De vraag is of men daar kan en wil wonen.
Wanneer men binnen de Randstedelijke regio iets moet zoeken is het stukken moeilijker dan in de regio zuid-Limburg, Friesland of delen van Groningen. Hoe ver is men bereid dagelijks te reizen? Wegen de extra reiskosten op tegen de lagere prijs voor de woning? Wil het gezin wel uit de eigen regio weg?

Keuzes 

Een huis kopen betekent altijd dat men keuzes zal moeten maken. De prijs, de eventuele aanpassingen, de buurt, de reisafstand woon-werk. Scholen die er wel of niet zijn. Stad of platteland.
Keuzes zijn vaak pas achteraf goed te beoordelen. Wanneer er geen kinderen zijn is men sneller bereid langer te reizen. Als de kinderen klein zijn is de speelsituatie van belang. Opgroeiende kinderen hebben ook behoefte aan een leefomgeving waar activiteiten te vinden zijn. Ben je ouder en zijn de kinderen uit huis dan wil je misschien wel meer rust.
Keuzes bepalen wat we gaan doen en wat we wel of niet kopen. Denk daarom goed na en bespreek alle voor en tegens vooraleer de keuzes bepaald worden.

Bron: rijksoverheid.nl

Bron: rijksoverheid.nl