Verhuizen we zelf of geven we het uit handen?

Hoe ver gaan we hier vandaan?
Of men wel of niet zelf verhuist wordt ook bepaald door de afstand. Verhuist men van Limburg naar Noord Holland dan ligt het voor de hand om het uit te besteden. Is het letterlijk om de hoek dan chartert men vrienden en bekenden om de klus even te klaren.

Verhuiswerk
Verhuizen is een kunst op zich. Om er voor te zorgen dat alles een beetje op zijn plek terecht komt moet men het huiswerk goed doen. Op iedere verhuisdoos staat helder omschreven wat er in zit. Alles wat los is zit in dozen. Grote stukken gaan het laatst het huis uit, zodat de dozen niet in de weg staan. Liever een keer extra rijden dan proppen waardoor het risico op beschadiging dreigt.
Zorg dat er op de nieuwe plek voldoende mensen zijn die de spullen ter plekke op de juiste plaats brengen zodat niet alles opstapelt. Vraag ook mensen die helpen uitpakken. Soms lijkt het allemaal zo vanzelfsprekend, maar blijkt de praktijk veel moeilijker. Verhuizen is goed nadenken, goed regelen, goed plannen en zorgen dat er ook een stukje plezier in blijft zitten. Geef mensen de ruimte en zit ze niet op te jutten. Denk er aan dat alles wat stuk gaat of geld kost of een herinnering te niet kan doen. Een verhuizing betekent dat er stress ontstaat. Zorg er voor dat die nooit de overhand krijgt. Maak er een echt feestje van.

verhuizen wereldwijd